Печат на тази страница

Марица U15 спечели турнира Николай Диманов

11 Мар 2019 16:01

Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 15 години спечели Пролетния турнир Николай Диманов за момичета до 15 години. Турнирът в памет на големия пловдивски волейболен треньор Николай Диманов се проведе за втора поредна година като за първи път участваха и момчета. Срещите се играха в зала Олимпиада, а един от двубоите на маричанки се проведе и в зала Колодрума.

След две чисти победи вчера Марица беше с 6 точки преди решителната среща срещу ЦПВК (София), който беше с 4. Днес момичетата на Петя Хрисчева загубиха от ЦПВК (София) в изключително драматична среща с 2:3 (25:20, 19:25, 19:25, 30:28, 5:15). Спечелената точка се оказа решаваща за крайното класиране. Марица U15 спечели турнира със седем точки, ЦПВК остана на втората позиция с 6, трети е Пирин (Разлог) с 3, а четвърти остана Хебър (Пазарджик) с 2. Марица спечели за първи път изданието на турнира. Миналата година маричанки загубиха от Казанлък Волей (Казанлък) финала. Тогава турнирът беше за момичета до 13 години.

Турнирът при момчетата до 14 години спечели ВАСК (София), който завърши без загуба.

На церемонията по награждаването присъстваха съпругата и двете дъщери на Николай Диманов президентът на Марица Илия Динков, членът на Управителния съвет на ВК Марица и собственик на спонсора Стар Нейлз – Емилия Динкова, собственикът на Атаро Клима и един от спонсорите на Виктория Волей Атанас Рогачев, мениджърът на Марица Борис Халачев и директорът на школата на маричанки Владимир Котев. Всички осем отбора получиха медали, а победителите съответно при момичетата Марица (Пловдив) и при момчетата ВАСК (София) купи за първото място.

Волейболен клуб Марица получи много ценен подарък от семейството на Николай Диманов по време на награждаването. Дъщерята на Николай Диманов Милена подари спечелената републиканска титла от пионерките преди 30 години. Милена Диманова връчи отличието на треньорката на Марица U15 Петя Хрисчева.

Крайно класиране Пролетен турнир Николай Диманов 2019 момичета до 15 години:

1. Марица (Пловдив)
2. ЦПВК (София)
3. Пирин (Разлог)
4. Хебър (Пазарджик)

Main Menu