Марица започва същинската защита на титлата с нови мачове срещу Перун

13 Мар 2019 10:01

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започва същинската борба за пета поредна титла в НВЛ. Маричанки ще бъдат домакини и на двата двубоя срещу Перун (Варна) в четвъртфиналните плейофи в първенството. Срещите ще се проведат на 13 март (сряда), от 18:00 б.в. в зала Колодрума и 24 часа по-късно на 14 март (четвъртък), от 18:00 б.в. отново в Колодрума.

Миналата събота шампионките победиха Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 (25:7, 25:14, 25:13) в последна среща от редовния сезон в НВЛ.

Марица завърши редовния сезон като лидер с пълен актив от 42 точки, 42 спечелени гейма и само с един загубен гейм. Перун приключи редовния сезон беше победа и със само един спечелен гейм.

Варненският отбор не е играл официална среща от 2 март, когато загуби като домакин именно от Марица с 0:3 среща реванш от четвъртфиналите в турнира Купа България. Преди това маричанки бяха спечелили с 3:0 и в Пловдив и се класираха за полуфиналите. Момичетата на Иван Петков надиграха варненки с 3:0 и в двете срещи от редовния сезон в НВЛ. Това ще бъдат мачове номер 5 и 6 през този сезон между Марица и Перун.

Съдии на първия четвъртфинал ще бъдат Стилиян Дончев и Георги Ганчев. Рефери на реванша ще бъдат Тодор Данков и Асен Дончев.

Main Menu