Пранди: Шансът Матей Казийски да се завърна в националния отбор е малък, поканих Андрей Жеков за помощник

08 Апр 2019 17:40

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Силвано Пранди даде първата си пресконференция след като се завърна начело на националния отбор. Пранди говори за началото на подготовката, щаба си, шанса Матей Казийски да се върне в националния отбор и предстоящите важни състезания. 

Пранди заяви, че основната цел е класирането на Олимпиадата, на олимпийската квалификация, на която България е домакин. Тимът ще играе още във Волейболната лига на нациите и през септември ще участва на Европейско първенство.

30 състезатели ще бъдат картотекирани в разширения състав на лигата на нациите, а окончателния състав ще бъде от 25 волейболисти. 

Пранди добави, че Матей Казийски почти сигурно няма да се завърне в националния отбор, но все пак треньорът ще има още един разговор с него. Подготовката ще стартира на 6 май, а разширеният състав все още не е обявен, като самият Пранди заяви, че може да се очакват изненадващи имена в него. 

"Ще имам доста асистенти. На първо място е Луиджи Пецоли, който ще е първи помощник и кондиционен треньор. Той беше мой асистент в Кунео и във френския Лион. Антонело Андриани ще е втори помощник, той е мой асистент в клубия ми отбор Шомон. Ще е ангажиран със статистическата и тактическата част на подготовката. Все още не е факт, но имахме разговори с Андрей Жеков, той бе поканен в щаба. Все още не се знае дали ще бъде част от екипа. Той е важна част от историята на този тим и може да бъде много полезен. Ще бъде опит за него. Скаутмените са двама българи - Борис Николов и Владислав Николов, които са били и до момента. Легендарният Динко Захариев оглавява отново медицинския щаб. Христо Тодоров и Александър Върбанов са физиотерапевти. Ще прибавим вероятно още един кондиционен треньор, който ще остане с тази част от отбора, която ще бъде в София и ще се подготвя по определена програма. Това е един хомогенен щаб от хора, които познавам и с които съм работил. Тези хора имат качества и се надявам да свършим работа", коментира Пранди за своя щаб.

Main Menu