Волейболните националки загубиха от Доминиканската република

06 Юни 2019 16:12

Женският национален отбор на България взе гейм, но не успя да запише успех и в последния си мач от група 11, на турнира в Тайланд, от третата седмица във Волейболната лига на нациите. "Лъвиците" отстъпиха на Доминиканската република с 1:3 (20:25, 21:25, 31:29, 20:25) в третия си мач, игран пред около около 2000 зрители в зала "Хуамарк" в Банкок (Тайланд)

Селекционерът Иван Петков заложи на следната стартова шестица: Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мира Тодорова, Нася Димитрова, Мария Данчева, Лора Китипова (капитан), Жана Тодорова - либеро.

В първите две части съперничките диктуваха играта, като парираха всички опити за противодействие на националките ни и поведоха с 2:0 гейма.

В третата част волейболистките ни успяха да покажат възможности, дух и воля за успех. След равностойно начало, втората техническа пауза дойде при 16:13 за доминиканките. Родните представителки успяха да изравнят при 18:18, след технично отиграване на Нася Димитрова и ас на разпределителката Петя Баракова. Контра на Мирослава Паскова и нова директна точка от сервис на Баракова доведе до предимство за България - 20:18. Съперникът изравни при 21:21, а играта продължи точка за точка, като двата тима се бориха с всички сили за спечелването на гейма. В решителните минути, при поредното равенство 29:29, нашите момичета показаха повече характер и наложиха волята си с 31:29, след две успешни атаки на Гергана Димитрова, а с намалиха намалиха пасива си на 1:2 гейма.

За съжаление в четвъртата част момичетата на Иван Петков не успяха да задържат темпото, а представителките на Доминиканката република дръпнаха с 8:2. Националките ни успяха постепенно да стопят изоставането до 14:16, но за повече нямах сили. Въпреки всички опити за противодействие на нашите, съперникът успя да запази разликата и спечели гейма, а с това и крайната победа с 3:1.

Най-резултатна бе Мирослава Паскова с 20 точки (1 ас, 2 блокади), Гергана Димитрова завърши с 19 точки (2 аса, 1 блокада). За Доминиканската република реализатор бе Брайелин Мартинес бе с 26 точки (3 блокади), Хинейри Мартинес добави 15 точки (4 блокади).

Така момичетата на Иван Петков отбелязаха девета загуба и продължават да заемат последното, 16-о място с общото класиране с 1 точка. Диминакаската република е на осма позиция с 13 точки (5 победи, 4 поражения).

В следващата, четвърта седмица, тимът на България ще играе на в група 13, на турнир в Перуджа (Италия). Съперници на нашите са домакините от Италия, Русия и Република Корея.

 

Main Menu