Волейболните националки загубиха от Русия

12 Юни 2019 20:39

Женският национален отбор на България загуби от Русия с 0:3 (20:25, 23:25, 16:25) във втората си среща, от група 13,на турнира от четвъртата седмица във Волейболната лига на нациите, играна пред близо 2000 зрители в зала "Пала Бартон" в Перуджа.

С това България отбеляза единадесета загуба в надпреварата, като остава на на шестнадесето място във временното общо класиране без победа до момента и една единствена спечелена точка. Тимът на Русия записа трета победа, като с 8 загуби и 10 точки е на тринадесета позиция.

В първата и третата част „Сборная“ доминираше и затвори геймовете с разлика. Момичетата на Иван Петков изпуснаха реален шанс да вземат втората част и да направят обрат в мача. Нашите волейболистки водеха с 15:11, но допуснаха съперникът да стопи пасива си. След равностойна игра Русия наложи волята си в решителните моменти и спечели гейма, а с това и важно психологическо предимство. Изпуснатата възможност се отрази на играта на националките ни третата част и Русия затвори мача с чиста победа.

Най-резултатна за България бе Силвана Чаушева с 11 точки (2 аса, 2 блокади), Гергана Димитрова и Мира Тодорова добавиха по 9 точки (2 аса, 1 блокада) (4 блокади). За Русия Татяна Юринская бе реализатор с 16 точки (1 ас).

Статистика от мача можете да видите тук.

В последната си среща в групата, като родните представителки ще имат нов шанс за историческа първа победа в Лигата. България излиза срещу тима на Република Корея, а двубоят е на 13 юни от 18:00 часа.

Main Menu