Пранди: Иран игра много по-добре

30 Юни 2019 12:08

Мъжкият национален отбор по волейбол загуби от Иран с 0:3 в двубой от група 19 на Лигата на нациите в Пловдив.

"Волейболът преди всичко е игра между съперничеството на двата отбора. Истината е, че Иран игра много по-добре от мача срещу САЩ вчера, макар че и ние играхме по-добре от вчерашния мач, но това не беше достатъчно да спечелим. Като цяло играхме по-добре в съотношение между посрещане и атака, както и като цяло в общата комуникация вътре в отбора. Но за мен специално отборът на Иран игра наистина много, много добър волейбол и мога да кажа, че това е най-силният съперник в Лигата на нациите, който срещнахме до този момент", коментира Силвано Пранди.

"Да, съгласен съм с това, което е споделил Салпаров за липсата на емоции и тръпката в отбора, но това ще важи, ако сме отбор, а ние в момента извървяваме своя път. По-скоро сме група от играчи, така че когато стане, ще се появят и емоциите. Емоциите идват с постоянство в представянето. Но съм доволен, че срещнахме този отбор на Иран днес, защото ни даде добър урок. Показа ни неща, върху които трябва да се замислим. Това са начинът, по който се подсигуряват, начинът, по който контраатакуват, как се справят с лесните топки и как ги отиграват. Това е съвкупност от неща, които на нас малко ни куцат. Трябва да поработим и върху сервиса и грешките, които допускаме", добави Пранди в ефира на MAX Sport 1.

"Имам абсолютна точна представа за отборът, който ще играе на олимпийската квалификация. Когато дойде моментът, ще го обявим официално", завърши селекционерът на България./sportal.bg

Main Menu