Печат на тази страница

Виктория даде под наем в Левски Владимир Гърков

11 Юли 2019 18:17

Един от най-перспективните български волейболисти ще играе за „Левски София”. Владимир Гърков бе преотстъпен от „Виктория волей” и през август ще започне подготовка с мъжкия ни отбор. Посрещачът, който на 2 октомври навършва 16 г., ще подсили и отборите ни в старшата и младшата възраст.

198-сантиметровият Гърков е капитан на младежкия национален тим, който наскоро спечели балканиадата в София. Пловдивчанинът бе избран за най-полезен състезател на турнира, а от тази събота започва европейското първенство за младежи до 17 г., на което също сме домакини. В селекцията на старши треньора Мартин Стоев има още трима състезатели на „Левски София” – Александър Николов, Лазар Бучков и Стоил Палев.

Ето и първото интервю на Владимир Гърков, което даде за официалния сайт и фейсбук страницата на клуба:

- Влади, как се стигна до преминаването ти в „Левски София” и с какво те привлече този клуб?
- От столичния клуб проявиха интерес към мен и бях заинтригуван. Привлече ме това, че „Левски София” стана два пъти подред шампиони на моята възраст и е клуб с утвърдено име и традиции.
- Какво означава за теб тази крачка в кариерата ти на състезател?
- За мен е важно да продължа да се развивам и вярвам, че „Левски София” е точното място за целта.
- В националния отбор си с три момчета от „Левски София” – как се разбираш с тях и говорите ли си за това, което ви предстои през новия сезон?
- Да, разбирам се прекрасно с тях, добри приятели ли сме и си говорим за всичко.
- Отборът за кадети е шампион в две поредни години, но старшата възраст не успя да се класира за финалите. Какво очакваш за предстоящата година?
- Надявам се да помогна да спечелим титлите и в двете възрастови групи.
- Играеш като посрещач, но би ли опитал и поста диагонал?
- Във момента се чувствам по-добре като посрещач, но един ден може да опитам и другия пост.
- Старши треньорът на мъжете Владимир Николов ще разчита на теб и в мъжкия състав. Чувстваш ли се готов да играеш и на това ниво?
- Ще се постарая да оправдая очакванията към мен във всяка една възраст.
- Сред феновете на националния тим за младежи има и доста фенове на „Левски София”, които ще ви подкрепят на европейското. Какво си пожелаваш от шампионата?
- Да направим едно добро представяне и да спечелим медал, дай боже, и титлата!
- Как започна да се занимаваш с волейбол и каква е мечтата ти като състезател?
- Започнах на 9 години във „Виктория волей”, защото братовчедката на баща ми е треньорка там и реших да пробвам дали ще ми хареса. Още в началото ми допадна много и разбрах, че това е моят спорт. Първият ми треньор беше Христо Георгиев, който ми даде основата във волейбола. Мечтата ми е да играя на световно ниво и много се надявам един ден да я постигна.

Main Menu