България стартира срещу Египет олимпийската квалификация

09 Авг 2019 10:46

Началото на олимпийската волейболна мечта на България е тази вечер във Варна. Националите започват мисия “Токио 2020” срещу отбора на Египет от 20:30 часа в зала “Конгресна” на ДКС, а първата крачка на нашите към Япония минава през задължителен успех срещу “фараоните”, след което играчите на Силвано Пранди ще трябва да мислят за следващите съперници - съответно Пуерто Рико и Бразилия.

Домакинството е огромен плюс за “лъвовете”, като пълните трибуни на варненската зала ще трябва да дадат импулс на волейболистите ни и съответно да се превърнат в кошмар за съперниците.

Очакванията са, че Пранди няма да експериментира със състава за първия мач, в който целта категорично е чиста победа. Италианският специалист вероятно ще започне с Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Тодор Скримов и Светослав Гоцев.
“Крайната цел е да спечелиш първото място. Но за да се случи това, трябва да преминем през всеки един мач. В момента за нас главната цел е да спечелим мача с Египет. И 14-те волейболисти, които са в списъка за турнира, са в перфектно състояние и са готови да играят. Разчитаме много на варненската публика, която подкрепя отбора по невероятен начин. Със сигурност смятам, че феновете може да ни помогнат да спечелим квалификацията”, заяви Силвано Пранди на пресконференцията преди началото на турнира.

България е с изцяло положителен баланс в срещите си с Египет, като последните три двубоя между двете нации завършват с победи за нашите волейболисти. Това се случи на олимпийския турнир в Лондон през 2012 (3:1), на световното първенство две години по-късно (3:2), както и в приятелски мач преди по-малко от година (3:0).

ЕГИПЕТ - БЪЛГАРИЯ
20.30 часа, зала “Конгресна”, пряко по БНТ 1

Вероятни състави

ЕГИПЕТ: Хосам Абдала, Ахмед Афифи, Мохамед Селиман, Ахмед Един, Ахмед хасан, Али Абелрахман (Ахмед Мохамед - либеро)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Светослав Гоцев (Теодор Салпаров - либеро)/sportal.bg

Main Menu