Владимир Орлов: Целите пред Марица винаги са високи [видео]

16 Авг 2019 18:54

Помощник-треньорът на Марица (Пловдив) Владимир Орлов даде интервю пред volleymaritza.bg, в което говори за първата тренировка на тима и очакванията за новия сезон. Орлов ще води тренировките на първия отбор на Марица до завръщането на старши треньора Иван Петков, който води женския национален отбор, на който му предстои участие на Европейско първенство от 23 август до 8 септември в Полша, Словакия, Турция, Унгария.

– Господин Орлов, Марица стартира подготовка за новия сезон. Какви са очакванията?

– Радваме се, че започнахме подготовка, беше дълго лято. За някои от момичетата беше доста напрегнато, заради участието им в националните отбори. За други малко по-спокойно с повече време за почивка. Започнахме в състав от 16 момичета. Този състав не е окончателен естествено. Проведохме първа тренировка, доволен съм от това, което показаха след дългата почивка. Има настроение и желание за работа. Цели и задачи не сме поставяли на този етап, но те са ясни за Марица винаги са високи. Очаквани ни труден сезон, но ще се готвим за него.

– Как върви селекцията на този етап?

– Селекцията още не е завършена. Процесът е отворен. Най-вероятно след две – три седмици ще стане ясен окончателният състав за новия сезон.

– За втори пореден сезон ще тренирате първия отбор до завръщането на старши треньора Иван Петков, който е селекционер на женския национален отбор.

– Вече го практикувахме. Нямаме никакви притеснения. Имаме постоянна комуникация със старши треньора Иван Петков.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Мога да пожелая на всички момичета и всички участници в този проект здраве, успехи и да се радваме на това, което правим.

 

Main Menu