Печат на тази страница

Деси Николова се завърна в Марица /видео/

02 Окт 2019 20:16

Десислава Николова се завърна в женския волейболен шампион на България Марица (Пловдив). За Николова това ще е втори престой в клуба след като тя беше част от маричанки и през сезон 2017-2018.

Тогава Деси Николова стана част от исторически момент в историята на клуба – първото класиране в групите на Шампионската лига след елиминирането на руския Енисей (Красноярск). В същата кампания Марица спечели и третия си златен дубъл в България.

Десислава Николова игра последния сезон в турския Айдън Бююкшехир Беледийеспор (Айдън). През изминалия сезон Айдън се класира на финал в третия по сила европейски клубен турнир в женския волейбол – Купата на претендентите, който загуби от италианския Сауджела (Монца) в две срещи с 0:3 (15:25, 23:25, 17:25) в Турция и 1:3 (20:25, 25:17, 22:25, 15:25) в Италия. Във финала Николова игра и в двете мача и записа общо 12 точки.

Завърналата се в Марица волейболистка има сериозен стаж в чужбина. Тя е играла в отбори в Австрия, Италия и Турция, а в България освен за волейболния шампион е защитавала цветовете на Славия (София), с която печели Купа България през 2007 година.

„Чувствам се добре. Тук съм си във вкъщи, всички се отнасят добре с мен. Всичко е наред, тренировките протичат нормално. През миналия сезон имахме много мачове в първенството и в евротурнирите с Айдън. Изиграхме много сериозни мачове до финала на Купата на претендентите. Във финала играхме срещу един много силен италиански отбор, който ни победи. Мачът срещу Енисей (Красноярск) няма как да се забрави. Ние прекалено много работихме за този мач, за да успеем. Надявам се да се повтарят такива мачове и да имаме много успехи през следващия сезон. Пожелавам си най-вече здраве, както и много късмет и победи“, заяви Десислава Николова пред volleymaritza.bg.

Main Menu