Печат на тази страница

Локомотив и Виктория стартираха с победи в турнира Купа Пловдив, дне се дербито между двата отбора

05 Окт 2019 11:07

Представителите на пловдивските отбори Виктория Волей и ПСК Локотомотив тръгнаха с успехи в първия ден от турнира по волейбол за мъже за купа Пловдив, който се провежда в зала „Строител“, и в който участват тимове от Висшата лига.

Г-н Атанас Узунов - Председател на Комисията по спорт и младежки дейности към Община Пловдив, откри турнира в зала "Строител". Той пожела късмет и упоритост на всички участници и изрази надежда, че тази надпревара ще се провежда ежегодно и с все по-повече отбори от цялата страна.

Волейболистите на Виктория Волей надиграха убедително Берое 2016 (Стара Загора) с 3:0 (25:20, 25:16, 25:22), в първия мач от програмата за деня.

В първите два гейма викторианците бяха водещият тим на полето. В третата част беройци поведоха с 15:10, но не успяха да задържат предимството си. Пловдивчани стопиха пасива си и изравниха при 21:21. След това в решителните минути наложиха волята си и затвориха гейма, като записаха чиста победа.

„Доволен съм от резултата и от играта. Категорично с присъствието на опитните Стоян Вулджев и Евгени Григоров изглеждахме по доста различен начин. Това бе и първата контрола, в която сме в пълен състав. Но аз и преди казах, че в тези мачове резултатът е на втори план за нас. Важното е ние да си подредим играта. Иска ми се след турнира всички състезатели да са здрави. Видя се, че при нас спойката между младост и опит дава резултат“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът на тима Атанас Митрев.

Във втория мач от програмата за деня ПСК Локомотив се наложи над Етрополе с 3:1 (25:22; 23:25; 25:17; 28:26) в оспорван и интересен двубой. Така волейболистите на домакините също се поздравиха с успех на турнира и тръгнаха подобаващо пред своя публика.

Днес турнирът за Купа Пловдив продължава с мачове от втория ден на надпреварата

Програма за 5 октомври, събота

16:00 ч: Берое 2016 – Етрополе

18:00 ч: ПСК Локомотив – Виктория Волей

Main Menu