Печат на тази страница

Алекс Холстън остава при шампионките и през новия сезон [видео]

05 Окт 2019 11:17

Американската волейболистка на Марица (Пловдив) Алекзандра Холстън ще се състезава за шампионките и през новия сезон.

Холстън дойде през миналия сезон от шампиона на Полша Хемик (ПолицеНВ). Тя започва кариерата си в ученическите първенства на родния си щат Мериленд. По-късно 188-сантиметровата волейболистка играе в университетското първенство на САЩ с отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил), като през сезон 2014 е избрана за Волейболистка на годината в Югоизточната конференция. Дебютира в професионалния волейбол, след като е привлечена от шампиона на Полша – Хемик (ПолицеНВ) през сезон 2017-2018.

През 2016 година Алекс Холстън е повикана в женския национален отбор на САЩ, с който печели бронз от турнира за Панамериканската купа.

През изминалия сезон диагоналът стана шампион на България и носител на Купа България с маричанки. Участва в групите на Шампионската лига и стана част от първата историческа победа в групите на най-силния европейски клубен турнир в женския волейбол срещу френския Безие (Безие).

„Чувствам се много добре. Радвам се, че се връщам на познато място. Знам какво да очаквам от моите съотборнички, треньорския щаб. Аз наистина се наслаждавам на всичко това. Разбира се, очаквам да спечелим първенството отново. Искам да спечелим всеки един мач от първенството и да се представим добре в Шампионска лига. През миналата спечелихме големи победи и сега се надявам да надградим. Любимото ми място в Пловдив е центъра. Да, знам, че Пловдив е Европейска столица на културата още от миналия сезон. Тази година искам да видя още от града“, заяви Алекзандра Холстън пред volleymaritza.bg.

 

Main Menu