Печат на тази страница

Националка се завърна при шампионките [видео]

06 Окт 2019 13:26

Националката Лора Китипова се завърна във волейболния шампион на България Марица (Пловдив). Разпределителката беше в отбора и през сезон 2017-2018.

С Марица Лора спечели златен дубъл в България и стана част от тима, който влезе за първи път в групите на Шампионската лига след елиминирането на руския Енисей (Красноярск).

Лора Китипова игра през изминалия сезон в румънския Волей Алба (Блаж), който спечели златен дубъл в Румъния. Освен това тимът достигна и до финал на втория по сила европейски женски клубен турнир – Купата на ЦЕВ. Там Алба загуби в две срещи от италианския Ямамай и-уърк (Бусто Арсицио), с който преди време Марица игра в европейските клубни турнири. В първата среща в Румъния загуба с 0:3 (19:25, 16:25, 14:25) за Алба, а в реванша в Италия тимът загуби с 1:3 (25:27, 19:25, 23:25, 20:25). Лора Китипова игра и в двете срещи. Китипова беше част и от женския национален отбор по волейбол, с който взе участие във Волейболната Лига на нациите, олимпийската квалификация и Европейското първенство по волейбол.

Разпределителката е играла освен в Румъния, още в Азербайджан, Германия, Италия и Русия. В България е защитавала цветовете освен на Марица и на Левски (София), ЦСКА (София) и за кратко Славия (София).

„Целите пред Марица са много високи. Шампионската титла и Купа България са задължителни. Очаквам да излезем от груповата фаза на Шампионска лига. Да направим едно много силно представяне и да покажем добър волейбол. В клубно ниво станахме шампионки и спечелихме Купата на Румъния. Получиха се доста силни мачове срещу КСМ (Букурещ), за щастие успяхме да ги победим. С националния отбор завършихме на осмо място на Европейско първенство, което не е малко. За съжаление във ВЛН не се представихме добре, но с този подмладен отбор натрупахме доста опит и за следващата година ще се опитаме да се класираме пак във ВЛН и да се представим по-добре. Двубоят с Енисей в Красноярск е най-паметният мач за мен. По това време те бяха трети в Русия. Въпреки това ние успяхме да ги победим в Русия и да се класираме за групите на Шампионската лига. Престоят ми тук както тогава, така и сега винаги е бил много приятен, защото съм си вкъщи. Не е като да играеш в чужбина за друг отбор. Организацията винаги е била на ниво и има много висок професионализъм. Всичките ми приятели са тук, чувствам се прекрасно. Най-важното е всички да са здрави и да покажем един добър волейбол“, заяви Лора Китипова пред volleymaritza.bg.

 

Main Menu