БФВ готови да сменят Силвано Пранди

22 Окт 2019 14:12

Във волейболната ни федерация вече са решили - Николай Желязков ще смени Сипвано Пранди начело на националния ни мъжки тим, информира „Меридиан Мач“. По-голямата част от членовете на Управителния съвет са се обединили около мнението, че действащият шампион на България с Нефтохимик е способен да успокои обстановката в държавната селекция към момента.

Да, БФВ остави 71-годишния Пранди на поста на национален селекционер след заседанието на УС, последвало краха на европейското. Както е известно обаче, имаше една "уловка" - препоръката (всъщност ултиматум) да повика най-добрите за последната олимпийска квалификация - между 5 и 10 януари в германската столица Берлин.

С други думи - според федерацията италианецът трябва да реабилитира изгонените от него след Лигата на нациите Георги и Валентин Братоеви, Николай Учиков, Николай Николов и Владислав Иванов. Ширеше се мнение, че те са били по-добри от заместниците си.

Има обаче вариант Пранди да си измие ръцете с преценката, че към януари 2020 въпросната петорка не е във формата на играчите, които ще попаднат в списъка за Берлин. Тогава БФВ рискува нов водопад от словесни атаки в социалната мрежа по адрес на Сипвано. Както каза звездата на тима ни Теодор Салпаров след 11-ото място на Евро 2 0 19, шансът за класиране в Токио е нулев. Освен нас и домакина Германия в турнира чакат европейският шампион Сърбия, вторият от континенталния форум Словения, Франция, Холандия, Чехия и Белгия.

 

Main Menu