Марица в комитет за свикване на изборно Общо събрание на БФВ

15 Ное 2019 20:39

Волейболен клуб Марица (Пловдив), в лицето на своя президент Илия Динков, стана част от инициативен комитет, целящ да предизвика свикване на извънредно Общо събрание на Българска федерация волейбол за избор на нов президент на централата. Освен Марица, в комитета влизат още няколко клуба, сред които Виктория Волей (Пловдив), Добруджа 07 (Добрич), Славия (София), Левски София (София), Марек Юнион-Ивкони (Дупница), Пирин (Разлог), Хебър (Пазарджик), ЦСКА (София) и Черно море (Варна).

Това бе обявено днес на пресконференция в София, в която, освен Илия Динков, участие взеха още президентите на Левски София Владимир Николов, на ЦСКА Александър Попов, на Славия Иван Сеферинов и на Виктория Волей Атанас Рогачев. Те изразиха остро неодобрение към начина, по който се управлява българският волейбол под ръководството на сегашния президент Данчо Лазаров, и желание за коренна промяна.

“Бих искал да подчертая, че идеята за сформиране на този комитет не е от вчера. Това зрееше в последната може би една година. Все очаквахме нещата да тръгнат по един различен начин. Очевадно това няма да се случи без едно извънредно изборно събрание, тъй като редовно такова никой не желае да насрочи,” заяви президентът на Марица. “Дали ще има нов председател на Управителния съвет ще бъде плод на решението на всички участници в Общото събрание. Представителите на тези десет клуба заставаме с имената и лицата си зад това решение и се надяваме, че ще намерим достатъчен брой съмишленици сред нашите колеги. Трябва да съберем подписите на минимум една трета от клубовете членове на БФВ и да ги внесем на Управителен съвет за насрочване на дата за извънредно Общо събрание. Ще настояваме за задължителни промени в устава, като въвеждане на мандатност за тези, които са в управлението, премахване на условието само човек от Управителния съвет да може да бъде избиран за председател на Управителния съвет и други. Очакваме здравият разум да победи здравите сили.”

 

Main Menu