Само един клуб от мъжката Суперлига застава зад Данчо Лазаров

03 Дек 2019 18:20

Само един клуб от волейболния елит при мъжете остана верен на президента на федерацията инж. Данчо Лазаров. В понеделник към инициативния комитет, който иска радикални промени в този спорт у нас, се присъедини и Монтана. Така единствено Арда не е в редиците на опозицията, която се бори за сваляне от поста на Лазаров.

Любо Ганев: Данчо Лазаров ще опита да повдигне Деко Григоров или Боре Кьосев

С тази цел във федерацията бе внесено искане за провеждане на извънредно общо събрание на 16 януари. Кандидатът на бунтарите за наследник на Лазаров е Любо Ганев. В момента той е вицепрезидент на централата.

Срок до 12 декември за федерацията да каже за избори във волейбола

Искането за избори бе подписано от 51 клуба. Впоследствие към тях се присъединиха шампионът при мъжете Нефтохимик и още 5 клуба от по-ниските нива. Сега с “Монтана” коалицията анти Лазаров вече наброява 58 клуба от общо 128 у нас. За предизвикването на извънредно Общо събрание са достатъчни подписите на 1/3, или 43.

Първо в Sportal.bg! 51 клуба официално поискаха Извънредно общо събрание на БФ Волейбол

Ръководството на федерацията има срок до 12 декември да отговори дали ще уважи искането на инициативния комитет.

Любо Ганев: По-добре късно, отколкото никога!

Той форсира действията си, след като стан ясно, че на 20 декември ще има редовно Общо събрание. На него се очаква да има освободени членове на управителния съвет. Ако сред тях е Любо Ганев, той няма да има право да се кандидатира за президент.

"24 часа"

Main Menu