Любомир Ганев: Волейболът може да стане още по-атрактивен

20 Дек 2019 19:34

Кандидатът на опозицията за президент на БФВ Любмир Ганев е вярва, че българските волейболни клубове имат желанието да се развиват. Той иска срещите с клубовете да бъдат по-чести и той е готов да му бъде търсена отговорност от тях, ако записаното в програмата му не бъде реализирано. Ето какво сподели прочутият от близкото минало волейболист:

 

"Тук не става въпрос за приятелство, а за волейбол. Волейболът е над всичко - над егото на един човек... От това, което си говорих с клубовете, мисля, че всички са обединени от идеята, че волейболът може да стане още по-атрактивен спорт, по-интересен за медиите, за партньорите, които ни помагат, за всички, които обичат волейбола.

Това е нашата цел - да надградим това, което е било построено досега. То е много и ние трябва да го надградим, така че всички, които искат да развиват спорт, малки и големи клубове, да бъдат по-спокойни, да имат една по-добра финансова стабилност. Радвам се, че всички тези неща се получиха по този начин. Нашият спорт няма нужда от скандали и от сътресения. Имаме си достатъчно проблеми, които трябва да се опитаме да си оправим сами, за да си намираме външни такива.

Аз знам, че много хора не ме харесват. Това е нормално, аз не искам да бъда харесван. Искам с работата и труда си да покажа, че решенията, които искам да взема и това, което съм написал като програма, е правилно. Слушам мнението на всеки един клуб и си записвам какво можем да променим и допълним, със сигурност има много неща. Със сигурност ще трябват много усилия, много хора.

Каквито и промени да се правят, те трябва да се правят много внимателно и да не са плод на някакви моментни импулси и вълнения. С тези неща трябва да се внимава, защото не се променя така лесно устав.

Всеобщото мнение на всички е, че волейболът ни може да бъде много по-добър. Срещите с клубовете може да бъдат много по-чести - това ще бъде една от моите основни задачи, трябва да има директен контакт.

Заставам пред клубовете с моето лице, с моите идеи, за да могат те да ме държат отговорен. Обнадежден съм, защото виждам желанието на клубовете да се развиват, което е най-важното. И ще продължа обиколките по клубовете, защото за мен това са много важни работи", сподели волейболната легенда, който е надеждата на волейболните хора за коренни промени в най-успешния колективен спорт.

Main Menu