България победи Азербайджан с 3-1 гейма

09 Ян 2020 19:16

Българските волейболистки победиха Азербайджан с 3-1 (25-23, 25-19, 21-25, 25-21) в олимпийската квалификация в Апелдоорн (Холандия). Този успех запази нищожните шансове за класиране за полуфиналите. За целта Холандия трябва да победи Полша с 3-0 гейма и утре Азерабайджан да се наложи над Полша с 3-1 гейма, като и точковото съотношение ще има значение.

Момичетата на Иван Петков водеха през първия целия гейм и въпреки, че в края съперничките ни се опитаха да направят обрат поведохме с 25-23.

Началото на втората част беше равнстойна и с в постоянна смяна на водачеството. След 16-а точка нашите момичета бяха по-концентрирани и с мощна игра се възползваха от греките на съперничките.

В края на гейма треньорът на азерките взе двете си прекъсвания, но те така и не доведоха до промяна.

В третата част отборът на Азербайджан вдигна нивото, докато българките позагубиха концентрация. Иван Петков беше много нервен при двете си прекъсвания, но така и не можа да направи обрат. В началото той даде почивка на Елица Василева и вкара в игра Силвана Чаушева. Азерките спечелиха с 25-21 и удължиха мача.

Нашият селекционер остави Мария Каракашева вместо Силвана Чаушева в няачлото на четвъртия гейм. Българките играха много сърцато в защита и поведоха с 9-6. Азерките успяха да обърнат резултата след 12-а точка, но силната игра на Гергана Димитрова наклони везните в правилната посока за крайното 25-21.

Отлчино игра Александра Миланова, която беше най-резултатна с 20 точки, като в същото време посрещаше на много високо ниво.

България: Гергана Димиртрова 16 точки, Нася Димитрова 6 точки, Лора Китипова 1 точка, Христина Русева 9 точки, Александра Миланова 20 точки, Елица Василева 6 точки, либеро - Жана Тодорова. Резерви:Силвана Чушева 3 точки, Мария Каракашева 5 точки, Петя Баракова 2 точки, Мира Тодорова 1 точка. Селекционер: Иван Петков.

Main Menu