Силвано Пранди може да остане селекционер на волейболистите

12 Ян 2020 11:35

Италианецът Силвано Пранди може да остане треньор на националния отбор по волейбол за мъже. Това стана ясно от изказване на новия силен човек в най-успешния колективен спорт у нас Любо Ганев.

“Пранди е един от най-добрите треньори, привличани от федерацията ни, и вратата за него остава отворена. Неговата цел беше да класира отбора за олимпийските игри. Сега очакваме доклада му и тогава ще коментираме”, каза легендата при завръщането от Берлин.

Там националите стигнаха до 1/2-финал на квалификацията за Токио 2020, който загубиха от Германия.

Преди това обаче момчетата на Пранди победиха французите, които със спечелването на финала показаха, че са най-добрият тим в Берлин, и европейския шампион Сърбия. В столицата на Германия 72-годишният специалист доказа качествата си, изстисквайки най-доброто от отбора. Преди турнира настроението бе, че едва ли ще прескочим групата.

Миналия август с Пранди начело България бе на точка от това да победи Бразилия във Варна също в квалификация за Токио 2020, но болезнено падна с 2:3.

“Момчетата се представиха супер и показаха как трябва да се играе за България. Много съм доволен, въпреки че не се класирахме за олимпиадата. Понякога трябва и повече късмет”, каза още Ганев.

Иначе във финала на квалификацията Франция удари с 3:0 (25:20, 25:20, 25:23) бундестима.

Така “петлите” се класираха за олимпиадата след само една загуба в турнира - тази от България.

"24 часа"

Main Menu