Емилия Димитрова се завърна в игра като състезател на Марица

17 Ян 2020 11:52

Българската националка Емилия Димитрова се завърна на терена след майчинство като състезателка на Марица (Пловдив). 28-годишният диагонал дори дебютира за Жълто-сините във вчерашната приятелска среща с Галатасарай ХДИ Сигорта (Истанбул) в Турция. Тя вече има и картотека за участие в Шампионската лига и в Националната волейболна лига с екипа на шампионките.

Все още широко популярната с моминското си име Емилия Николова последно игра за румънския КСМ Търговище (Търговище) преди да излезе в майчинство за няколко месеца. Тя започва кариерата си в българския Славия (София) и е играла още за Волей 2004 Томис (Констанца, Румъния), с който става национален шампион и носител на националната купа, Йешилюрт (Истанбул, Турция), Имоко Волей (Конеляно, Италия), с който стига до финали за титлата и суперкупата на страната, Палаволо Скандичи (Скандичи, Италия), НЕК Ред Рокетс (Кавасаки, Япония), с който става национален шампион, Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса, Турция), с който стига до финал в европейския клубен турнир за Купата на претендентите, и КСМ Търговище. През 2014 година, по време на ежегодната Волейболна гала, бе наградена от ЦЕВ като Дебютант на годината в Шампионската лига.

Емилия Димитрова е националка от 2008 година. Участвала е на едно Световно първенство и четири Европейски първенства с Лъвиците.

187-сантиметровата нападателка игра във вчерашния приятелски мач на Марица като гост на турския Галатасарай ХДИ Сигорта (Истанбул), в който българските шампионки отстъпиха с 1:3 (21:25, 11:25, 25:21, 22:25). Емилия Димитрова записа 10 точки и стана втора по резултатност за Жълто-сините. С 14 точки се отличи Александра Миланова. Тя игра и във вчерашната контрола срещу Йешилюрт и се отчете със 7 точки.

 

Main Menu