Марица би Казанлък за 12-ата си поредна чиста победа

01 Фев 2020 20:27

Отборът на Марица (Пловдив) постигна 12-ата си поредна чиста победа от началото на сезона в НВЛ-жени. В последния си официален мач преди важния двубой с френския Кан от Шампионската лига в сряда, тази вечер в зала "Колодрума" "жълто-сините" надиграха гостуващия Казанлък Волей с 3:0 (25:13, 25:11, 25:20) след едва 63 минути игра и вече имат актив от 36 точки и 36:0 гейма на върха във временното класиране. "Розите" заемат 5-ото място с 5 победи и 8 загуби.

Своя дебют с "жълто-синия" екип в НВЛ-жени направиха центърът Христина Вучкова и диагоналът Емилия Димитрова. Старши-треньорът Иван Петков започна мача със същата стартова шестица, както при победата над Динамо (Москва) в Русия и както най-вероятно ще започне срещу Кан в сряда. При 100% успеваемост в нападение, Кремена Каменова бе във вихъра си през първия гейм и даде принос от 6 точки за крайното 25:13. В началото на втората част Петков започна да сменя своите титулярки една по една, но с това надмощието на пловдивчанки сякаш стана още по-убедително. Каменова наниза още 6 точки в атака, а Мирела Шахпазова разнообрази офанзивните опции, давайки възможност и на останалите нападателки да бележат. Вучкова продължи силната си игра от първия гейм, а в края с елегантно пусната топка оформи победното 25:11. В началото на третия гейм казанлъчанки надигнаха глава и дори успяха да поведат в резултата с 10:6, а малко по-късно наставникът на домакините върна капитанката Лора Китипова на терена. Марица успя да изравни при 14:14, а при 17:16 излезе напред. В края на частта шампионките отново наложиха пълен превес и затвориха мача при 25:20 с успешен удар на Каменова, която направи 6 точки и в този последен гейм от срещата.

Най-полезна за Марица стана именно Кремена Каменова с 18 точки за победата. Христина Вучкова добави 8 точки за победителките. Най-резултатна за "розите" бе Селин Салим с 12 точки.

Мачът с Кан от Шампионска лига е в сряда (5 февруари) от 18,30 часа в "Колодрума", а в следващата си среща от НВЛ-жени Марица посреща 7-ия в класирането Славия пак там на 8 февруари (събота) от 18,00 часа.

 

Main Menu