Любо Ганев ще е новият шеф на БФВ

14 Фев 2020 20:24

Любо Ганев може да се счита за новия президент на родната федерация по волейбол. До редакционното приключване на броя вчера така и не постъпи друга кандидатура за шефския стол на централата. Така легендата остана единственият претендент за поста на Данчо Лазаров. Съмненията, че Инженера може в последния момент да се отметне от думата си и отново да поиска да ръководи БФВ, не се оправдаха.
Така на 13 март, когато ще се проведе изборното събрание на федерацията, Любо Ганев няма да има претендент и ще наследи Лазаров след 19 години управление.

Припомняме, че по устав само членове на Управителния съвет могат да имат претенции да станат председатели. За кратко такова желание показа Боре Кьосев, но той оттегли кандидатурата си. Нито един от останалите 23 човека не посмя да се изправи срещу Ганев в диспут на идеи и концепции. Това означава, че Инициативният комитет за промени във волейбола, предвождан от водещите клубове в България, успя в битката срещу Лазаров и неговата диктатура, наложена през годините.

“Тема Спорт”

Main Menu