Марица с 13-та поредна победа във всички турнири /снимки/

07 Мар 2020 20:50

Марица (Пловдив) записа 13-ата си поредна победа във всиички турнири от началото на календарната 2020 година. В среща от 12-ия кръг в Националната волейболна лига, шампионките надиграха Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:15, 25:19, 25:9) след едва 55 минути игра и забележителен епилог от четири поредни аса на Александра Миланова. Така, в съботната вечер в зала Колодрума, пловдивчанки вече натрупаха актив от 19 победи и 57:1 гейма на върха на класирането. Берое запази чевъртата си позиция в таблицата с 10 успеха от 18 изиграни мача.

Първият гейм вървеше точка за точка до 4:4, след което Марица, водена от треньора Владимир Орлов, наложи траен превес. Въпреки че Берое продължи да се бори с много хъс, Жълто-сините задържаха лидерството си до крайното 25:15, оформено от Емилия Димитрова с точка директно от защита (!), но записана в статистиката като грешка на противника. С много добра игра на мрежата, старозагорки контролираха резултата в началото на втората част, като предимството им стигна до три точки. След 5:8 обаче, пловдивчанки ги догониха с три поредни, а малко след това вече водеха с три при 12:9. С Кремена Каменова във водещата роля, нападението на Марица нанесе много щети и доведе до солиден аванс от 25:19 в края на гейма, затворен с мощна атака на Христина Вучкова. Шампионките влязоха мощно в третата част и след 5:0 на практика предрешиха изхода от двубоя. Гостенките не се отказаха да се борят, но пловдивчанки просто бързаха да започнат празничните си приготовления за 8 март и бяха безмилостни. Очевидно най-много бързаше най-младата маричанка Александра Миланова и накрая приключи мача с феноменална серия от четири поредни аса за 25:9.

Топреализатор на мача стана Кремена Каменова с 12 точки за победителките. Христина Вучкова добави 10, с колкото завърши и най-резултатната от Берое – Ваня Върбанова.

В следващия си мач от НВЛ, Марица гостува на третия в класирането ЦСКА (София) на 13 март (петък) от 16:00 б.в. в зала Васил Симов.

Main Menu