Суперлигата в Русия продължава, но без публика

19 Мар 2020 11:18

Оставащите мачове от плейофите в руската Суперлига при мъжете и жените ще се проведат зад затворени врати. Това решение взе руската федерация по волейбол (ВФВ) в понеделник.

За да се предотврати разпространението на коронавируса и в съответствие с препоръките на Министерството на спорта, от ръководния орган издадоха заповед и за временно отлагане на двубоите за 11-14-о място в мъжката Суперлига, за 5-12-о място в женското първенство, както и Висшата лига при мъжете и Младежката лига.

В първите плейофни двубои от квалификационния кръг за финалната шестица националът Тодор Скримов и неговият Енисей (Красноярск) победиха драматично с 3:2 гейма водения от бившия национален селекционер Камило Плачи Факел (Новий Уренгой). Белогорие с Розалин Пенчев отстъпи на Зенит (Санкт Петербург) с 0:3 гейма, тимът на бившето либеро на националния отбор Теодор Салпаров претърпя загуба с 1:3 гейма. Впоследствие тимът от Сибир прекрати участието си в първенството именно заради ситуацията с развитието на коронавируса. Вторите срещи са на 21 и 22 март (събота и неделя).

Полуфиналните битки при жените също продължават по план, като ще се изиграят на 21 март (събота)./sportal.bg

Main Menu