Печат на тази страница

Пранди отново треньор на националния?

26 Мар 2020 14:22

Силвано Пранди може да се завърне начело на националния отбор на България по волейбол. 72-годишният специалист е един от вариантите, които ще бъдат обсъдени на Управителния съвет на федерацията на 31 март. Новината бе съобщена от президента на БФВ Любослав Ганев.

„Всички опции са на масата. Аз лично съм разговарял с Пранди и с много от евентуалните кандидати за треньори, най-малкото да чуем мнение и да се споделят виждания си. Така, че със сигурност има достатъчно варианти на масата. Не искам да изключвам нито една, все пак и комисията трябва да си свърши работата. Искаме вече всичко да се прави от хора специалисти“, каза Ганев пред БНТ.

Пранди вече има два престоя начело на „трикольорите“. Първият бе от 2008 до 2010 година, а вторият през 2019-а, като договорът му приключи в началото на тази година.
На събранието ще бъде обсъдено и искането на десет клуба от елита за прекратяване на първенството, като сред тях не попадат Хебър и ЦСКА.

„Шансът за нулева година е много малък. Мисля, че само един клуб беше предложил подобно нещо. Надали някой ще се съгласи на подобно нещо, защото означава да няма финансиране от Министерството на младежта и спорта, да няма излъчен шампион, да няма участници в купите, това според мен не се коментира. По-скоро двете опции са – дали да бъде доигран шампионата или да бъде определен първенец от сегашния вид на класирането“, каза още Ганев.

 

Main Menu