Треньорите Миглена Стрезова и Диян Боюклиев: Целим се в шампионските титли с отборите си

27 Апр 2020 19:34

Треньорите Диян Боюклиев и Миглена Стрезова, които са двойка в живота, се присъединиха към школата на Марица (Пловдив) през лятото на 2019 година. Боюклиев пое отбора за девойки старша възраст (до 19 години), като същевременно води и женския тим на Раковски (Димитровград), а Стрезова стана треньор на отбора на Марица за момичета до 15 години. Двамата отделиха време да отговорят на въпросите на volleymaritza.bg.

– Как ще коментирате работата си в Марица с децата от школата?

Диян Боюклиев: Организацията в Марица е на много високо ниво. Това улеснява нашата работа. Високите изисквания в клуба ни мотивират да се развиваме всеки ден. Отборът на Раковски тази година беше изграден от момичетата старша и младша възраст на Марица. Смятам, че свършихме доста работа, която трябва да се види на финалите на старшата.

Миглена Стрезова: Преди да дойда в Марица бях чувала, че тук е най-доброто място за развитие. Беше ми интересно дали наистина е така. След като пристигнах в Марица се уверих в това. В клуба има хора, които се грижат за всичко. Треньорите и състезателите трябва да мислят само за волейбол. Мога да кажа, че Марица за мен е една сбъдната мечта, и благодаря на всички, които са в това волейболно семейство.

– Какво очаквате от предстоящите финали при подрастващите, които бяха отложени за неопределено време?

Диян Боюклиев: На всеки турнир, в който участва, Марица е фаворит, така че моята цел е първо място.

Миглена Стрезова: Очаквам да спечелим шампионската титла с моя отбор. Мисля, че ще е доста трудно да си върнем формата от преди карантината, защото времето, в което няма да играем волейбол, ще е дълго, но смятам, че имам най-добрия отбор в България на тази възраст и не се съмнявам в успеха.

– Как се запознахте и станахте двойка?

Диян Боюклиев: Ние се познавахме доста време преди да станем официално двойка през 2011 година. Аз играех в Монтана, а тя живееше там, и приятелството прерасна в нещо повече.

Миглена Стрезова: Ние се познаваме от много години, но сме заедно от 9 години, в които, мога да кажа, че не сме се разделяли. Запознахме се в Монтана. Диян играеше там. Контактите ни станаха по-активни през годините, чрез социалните мрежи. Ние сме много различни. Той е супер спокоен за разлика от мен. Това е нещото, което прави нашата двойка забавна.

– Как се справяте с извънредното положение?

Диян Боюклиев: Стоим си вкъщи и се стараем да спазваме правилата.

Миглена Стрезова: Отначало доста се страхувах от извънредното положение, най-вече от неизвестността му. Спазвам мерките и си стоя вкъщи, но вече съм доста по-спокойна. Аз лично смятам, че всяко нещо се случва, защото така е трябвало, и се надявам всичко това да ни направи по-добри хора и хора, които оценяват малките неща, свободата и добротата.

– Свикнахте ли с Пловдив и кои са ви любимите места в града?

Диян Боюклиев: Много хора не знаят, но моята майка е от Пловдив. Свикнах доста бързо. Любимите ми места са Гребната база и Капана.

Миглена Стрезова: Дали съм свикнала с Пловдив – това за мен е най-хубавият град. Всички тук са много добронамерени и се радвам, че съм тук. Любимите ми места тук са наистина много, но най-любимото място е Гребната база. Това е мястото, на което ходя всеки ден и много ме успокоява. Също така много обичам да се разхождам из тепетата и Капана.

– Виждате ли във волейболистките, които водите, бъдещите попълнения в представителния тим на Марица и в националния отбор на България?

Диян Боюклиев: Определено в моя отбор има момичета, които имат потенциала да играят голям волейбол.

Миглена Стрезова: Моите момичета са страхотни. Имат голям потенциал и съм сигурна, че те са бъдещето на българския волейбол.

– Какво ще си пожелаете?

Диян Боюклиев: Пожелавам си здраве и по-бързо да се завърнем във волейболната зала.

Миглена Стрезова: Това е най-трудният въпрос. Ще отговоря кратко – пожелавам си да живея в един по-добър свят, в който любовта и добротата да ни водят. Бъдете здрави!

 

Main Menu