Ето как се справят шампионките от Марица в периода на карантина /видео/

28 Апр 2020 15:48

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.
Днес ще Ви срещнем с едни шампиони под карантина в пълния смисъл на думата - волейболистките на "Марица".

В България доминацията на пловдивчанки е впечатляваща - 6 поредни титли, 97 мача без загуба и серия от победи, датираща от ноември 2015 г. Момичетата на Иван Петков направиха поредно силно участие и в Шампионската лига, но тази година празненства за успешния сезон в България няма.

Без златни медали и купа, тимът на "Марица" беше обявен за шампион на страната. Тази година момичетата успяха да се зарадват на трофея единствено в домовете си, гледайки архивни кадри от връчванията на шампионските титли от предишните години.

В очакване на новия сезон, волейболистките тренират от вкъщи. И докато едни подхождат отговорно и сериозно – като опитната Христина Вучкова, която призовава всички да си останат по домовете и да не спират да спортуват, то други намират време за забава.

Посрещачката на тима – Добрина Христоскова бързо намира заместници на своите треньори в пловдивския тим. Кучетата Граф и Тара се справят отлично с тази задача, като понякога са просто зрители на упражнението, а друг път тестват търпението на младата волейболистка, обикаляйки около нея. И все пак – тъй като няма невъзнаграден труд – двете немски овчарки получават лакомства за добре свършената работа. А на Добрина остава време дори да изпробва и футболните си умения.

Това не са единствените домашни любимци в редиците на "Марица". Най-силно впечатление обаче прави кучето Принс, което е собственост на големия талант в националния отбор – Александра Миланова. Тя поддържа дисциплината на своя четириног приятел чрез няколко трика, на които го обучава. А междувременно го използва и за... тежест в тренировките.

Тези, които нямат двор, си стоят у дома. Защото са наясно, че са под постоянно наблюдение. И, както казва либерото на тима Жана Тодорова: "Внимавайте – Генералът винаги следи!".

Тодорова запълва еднообразието с "тренировки за координация" чрез успешно обръщане на палачинки.

Волейболистките на "Марица" имат за вас няколко кратки, но важни послания:

"Не забравяйте, че винаги има начин да се спортува", споделя Лора Китипова.

В същото време националката Жана Тодорова дава точната дефиниция на това какво е да бъдеш „Шампион под карантина“. В истинския смисъл.

"Титлата на "Марица" е заслужена, но усещането да станеш шампион вкъщи е различно. Липсва ми емоцията! Последните дни с носталгия се връщам към трите победи от Шампионската лига, но сега е време спортът да остане на заден план и приоритет номер едно да бъде здравето на всички нас. Нека благодарим на медиците, които са героите днес. И нека бъдем отговорни и дисциплинирани към себе си и околните в очакване края на пандемията. Скоро ще бъдем щастливи заедно, пазете се!"


btvnovinite.bg

 

Main Menu