Официално: Отмениха волейболната лига на нациите

08 Май 2020 11:52

Международната волейболна федерация (FIVB) отмени провеждането на Лигата на нациите 2020. Решението все още трябва да бъде одобрено от Президиума на FIVB, но изглежда това е само формалност и то може да бъде обявено официално още днес или най-късно в понеделник.

Преди вземането на решението членовете на Съвета на Волейболната Лига на нациите и Съвета на директорите на FIVB са били изслушани. Националните федерации на страните-участници вече са информирани и е насрочена среща за обсъждане на изданието на турнира през 2021 година.

Най-комерсиалният волейболен турнир трябваше да започне на 19 май за жените и на 22 май за мъжете. Заради пандемията от коронавирус, на 13 март FIVB обяви, че Лигата на нациите е отложена за след Олимпадата в Токио. Но след отлагането на Игрите за 2021 година и липсата на други волейболни турнири през тази година, от FIVB искаха да задържат Лигата на нациите и да я проведат ориентировъчно през август и септември, за да изпълнят задълженията си към спонсорите. Все пак, от международната федерация са решили да не рискуват и са решили турнира тази година да не се състои.

Тъй като Олимпиадата бе пренасрочена от МОК за периода от 23 юли до 8 август 2021 година, то Лигата на нациите ще бъде като подготвителен турнир за Игрите в Токио, както беше предвидено и за 2020-а. Планира се турнирът да започне през първата седмица на май 2021 година.

Main Menu