УС връща за преразглеждане решението за Суперлигата

15 Юни 2020 12:37

Управителният съвет на БФ Волейбол се очаква да върне за преразглеждане решението за увеличаване на Суперлигата от 12 на 16 тима през новия сезон. Днес по обед ръководството на волейболната ни централа ще се събере за редовното си заседание.

Президентът на БФВ Любо Ганев и подпечените му трябва да назначат Атанас Гаров за председател на Националната волейболна лига. Един от шефовете на Левски бе посочен от клубовете в родния елит за точния човек на поста. Извън това обаче отборите от първия ни ешелон демонстрираха разногласие по темата на участниците в Суперлигата за новата кампания.

Преди десетина дни на свое заседание НВЛ стигна до оспорвано гласуване при 6:5 в полза на увеличение от 12 на 16 клуб в елита. Своя вот не успя да даде представител на Дунав, а в същото време в гласуването се включиха от Славия, въпреки че “белите” като последни в класирането на Суперлигата, не трябваше да вземат участие.

В резултат на всичко това между клубовете в елита възникна напрежение, като от Черно море обявиха, че са готови да извадят отбора от първенството или да играят само с юноши. Така се стигна до писмо от страна на 6 от клубовете - ЦСКА, Хебър, Марек, Пирин (Разлог), Черно море и Дунав. Те изразиха желание да се преразгледа решението за увеличение на Суперлигата и онези, които предлагат такъв вариант, да го обосноват.

При това положение днес се очаква УС да се съобрази с желанието на клубовете на половината клубове от елита и да даде нов срок на хората от НВЛ. По всяка вероятност те ще имат около две седмици, за да обсъдят вариантите за провеждане на първия ешелон, след което отново ще подложат опциите на вътрешно гласуване.

Извън тази тема на УС ще има още няколко важни точки за дискутиране днес. Сред тях е и тази за финансовата комисия. Пред “Тема Спорт” Ивайло Константинов обяви, че никой не е отправял предложения за хора, които да я попълнят. Въпреки това той вече е стартирал обещания преди свалянето на Данчо Лазаров от власт одит. Резултатите от него се очакват в края на лятото, като той е на 5-годишна база.

Хари Латифян, “Тема Спорт”

Main Menu