Марица гостува на Казанлък Волей в исторически мач

20 Ян 2021 09:53

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия си официален мач за 2021-а година срещу Казанлък Волей (Казанлък). Срещата от шестия кръг на Национална волейболна лига Демакс е днес, от 18:00 б.в. в зала Багира в Казанлък.

При успех днес Марица ще закръгли 100 поредни мача без загуба в НВЛ. Серията на шампионките стартира на 14 ноември 2015г. и до момента тимът има записани 99 поредни успеха в първенството.

Двубоят ще се играе без публика, но ще бъде предаван на живо по телевизия B1B Action.

Пловдивчанки не са играли официална среща от 26 ноември, когато загубиха от гранда ВакъфБанк (Истанбул) с 1:3 в среща от Шампионската лига в Колодрума. Последният мач на Жълто-сините в НВЛ беше на 14 ноември. Маричанки победиха като домакин с 3:0 ДКС Варна (Варна).

Шампионките изиграха четири контроли в Пловдив последните дни срещу украинския Прометей (Камянске) – загуба и равенство и румънския КСМ Търговище (Търговище) – победа и загуба.

Във временното класиране Марица е на четвъртото място с шест точки и без загубен гейм. Маричанки имат изиграни едва две срещи до момента в първенството. Казанлък Волей е лидер с пет победи от пет мача и пълен актив от 15 точки.

През миналия сезон Жълто-сините и Розите играха две срещи в редовния сезон в първенството. Пловдивчанки спечелиха и двата двубоя с 3:0 гейма.

Съдии на срещата ще са Павел Гинев и Боян Желев.

Main Menu