Националната волейболна лига има нов шеф

06 Юли 2021 18:49

Председателят на УС на ВК Берое 2016 (Стара Загора) Живко Желев ще застане начело на Национална волейболна лига. Това стана ясно след днешното заседание на клубовете, което се състоя в София.

Кандидатурата на Желев бе единствена за този пост. Той бе подкрепен с пълно мнозинство, като за него гласуваха 21 от присъстващите 21 представители на волейболните клубове. Изборът на Желев за председател на НВЛ предстои да бъде утвърден на следващия Управителен съвет на БФ Волейбол. Той ще наследи Атанас Гаров, който преди месец подаде оставка от този пост.

Живко Желев е президент на ВК Берое 2016 в последните няколко години. Той е с основен принос за възраждането на мъжкия волейбол в Стара Загора, а под негово ръководство като председател на УС на клуба, представителният отбор извървява своя път във волейболния шампионат до върха и участва в Суперлигата на България. Паралелно с мъжкия тим, поставя детско-юношеската школа с основен акцент в работата на клуба, като старозагорци вече имат и национални състезатели във всички възрастови групи. Желев е собственик на фирма Рудин, която строи стадион Локомотив в Пловдив.

Main Menu