Печат на тази страница

България е на 1/8-финал на Евроволей 2021

09 Сеп 2021 19:19

България победи Беларус с 3:1 в мач от предварителна група В на Европейското първенство 2021 и се класира на 1/8-финалната фаза на надпреварата.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Беларус успя дa поведе с 5:1 след грешки на "лъвовете" в защита, но добра атака на Светослав Гоцев намали изоставането. България изравни резултата при 6:6, след което успя да излезе напред в резултата за 10:7 с великолепна атака през центъра на Светослав Гоцев.

Единичен блок на Мартин Атанасов спря атака на Радион Мисчевич за 12:7. Атака на Мартин Атанасов от зона 4 доведе резултата до 14:8. Цветан Соколов атакува успешно от зона 4 - 15:10. Тодор Скримов завърши дълго разиграване за 16:10. Цветан Соколов атакува технично за 17:11. Нова атака на Цветан Соколов по блокадата - 18:12. Ас на Цветан Соколов след сервис изпълнен с 99 км/ч направи резултата 20:12. Виктор Бешка взе второто си прекъсване в първата част. България завърши със самочувствие гейма след страхотен удар на Тодор Скримов.

ВТОРИ ГЕЙМ

За разлика от първата част, възпитаниците на Силвано Пранди стартираха по-концентрирано втория гейм и поведоха с 4:2. След петия си ас до този момент в мача Тодор Скримов направи 6:2. Нашите продължиха да играят по-добре и запазиха разликата в резултата, която набъбна до 20:12. При 24:16 „лъвовете“ стигнаха до геймбол, който не бе оползотворен, но все пак вторият гейм също бе за България след 25:18.

ТРЕТИ ГЕЙМ

В третия гейм Беларус започна по-добре и в един момент дори поведе с 8:5. България обаче върна бързо 3 точки и изравни. След това играта бе изравнена и резултатът вървеше точка за точка. След това обаче последваха няколко грешки за Беларус и това даде шанс на „лъвовете“ да поведат със 17:14. Отборът на Виктор Бекша обаче не се предаде и изравни до 18:18, което накара Силвано Пранди да поиска таймаут. След това обаче последва ас на Ладислав Давискива и Беларус поведе с 20:18. Последва много добра атака на Мартин Атанасов, завършила с блокаут. След атака от зона 4 Беларус стигна до 22:20, но след това сервис на Бабкевич излезе в аут. Последва успешна атака на тодор Скримов и резултатът стана 22:23. Двата тима размениха по една точка и това бе геймбол за Беларус. Скримов обаче надхитри беларуската защита и изравни – 24:24. Въпреки това Беларус показа по-здрави нерви и спечели третата част с 26:24.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Двата тима си размениха точки в началото на гейма, но след това лошо посрещане и неразбирателство от страна на "лъвовете" позволи на Беларус да поведе. Цветан Соколов отигра технично за 5:7. България изравни при 8:8. Мартин Атанасов атакува отлично да 11:12. Тодор Скримов изравни след нов мощен ас. България успя да поведе след грешка при атака на съперника и "лъвовете" си осигуриха преднина от две точки.

Беларус се върна в гейма след отлична серия на Артьом Маско на сервис и успя да поведе с четири точки. "Лъвовете" намалиха разликата до една при грешки на съперника при атаките. Владислав Давискиба атакува в аут и България намали резултата до 18:19. Виктор Бекша взе прекъсване. България изравни при 19:19 след грешка в атаката на Бабкиевич.

България поведе с 23:22 след отлична атака на Алекс Грозданов през центъра, а след мощен сервис на Цветан Соколов възпитаниците на Силвано Пранди стигнаха до мачбол. В следващото разиграване "лъвовете" покзаха добра защита и след атака на Цветан Соколов стигнаха до успеха.

Main Menu