Жана Тодорова: Марица винаги ще е част от сърцето ми

13 Сеп 2021 17:18

Либерото на Марица (Пловдив) и националния отбор Жана Тодорова ще играе от новия сезон в украинския шампион Прометей (Днипро).

Жана е единствената волейболистка на шампионките, която спечели всичките седем поредни шампионски титли в НВЛ. С Марица пловдивчанката има още пет пъти триумф в турнира Купа България и веднъж спечели Суперкупата на България.

„Началото на кариерата ми започна в Марица преди 10 години. Била съм част от трудните моменти на клуба и имах щастието да съм част и от всички шампионски титли и развитието ни в Шампионска лига. Марица е еталон за всички отбори в България. Тук аз се изградих като състезател. Над радостта от незабравимите победи, аз поставям приятелствата, които създадохме. Вярвам, че някои от тях ще останат за цял живот. Марица винаги ще е част от сърцето ми. Благодаря и до скоро“, заяви пред volleymaritza.bg Жана Тодорова.

В новия си отбор Жана ще е съотборничка отново с бившите състезателки на Марица Нася Димитрова и Лора Китипова, а треньор на тима е най-успешният наставник в историята на маричанки – Иван Петков. В щаба на Петков е и бившият кинезитерапевт и помощник-треньор на Марица – Николай Касабов.

През миналия сезон Жана спечели пети златен дубъл с Марица – шампионската титла в НВЛ и Купа България.

Новият клуб на доскорошното либеро на Марица спечели исторически първи требъл – титла, Купа и Суперкупа на Украйна.

Main Menu