Владимир Котев: Надявам се да покажем, че мястото ни е в Шампионската лига и да бъдем претенденти за класиране на елиминациите

25 Сеп 2021 14:25

Спортният директор на Марица Пловдив Владимир Котев коментира пред volleymaritza.bg жребия в турнира за Шампионската лига. Шампионките попаднаха в група D заедно с отборите на френския Безие (Безие), руския Динамо – Ак Барс (Казан) турския Фенербахче (Истанбул).

„Хубаво е, че знаем вече всичките отбори и няма да чакаме тим от квалификациите. Всеки един от отборите си има своите достойнства и се надявам да покажем, че мястото ни е в Шампионската лига и да бъдем претенденти за местата даващи право да продължим към елиминациите. Фенербахче влиза в ролята на фаворит, отборите на Безие и Динамо имат също своите достойнства. Традиционно неудобни са френските отбори за нас. Френския волейбол има специфичен стил на игра и не може да се каже, че е удобен за нашите състезатели. Надявам се още в първия кръг във Франция да извлечем максимума. Динамо е отбор, за който няма нужда да хвърляме суперлативи. Това е тим, който винаги се борите за първите места в Русия и европейските турнири. Единственото неприятно за нас ще е пътуването до там“, заяви спортния директор на Марица за очакванията след жребия.

„Този сезон мачовете ще се играят на разменено гостуване. Нашето желание и на всичките любители на волейбола е да няма балони. Определено на разменено гостуване качеството на волейбола е по-високо. По-добре е един отбор да се готви определен период от време за даден мач, а не за един турнир, в който ще срещне три различни съперника. Първият мач ще бъде на 24 или 25 ноември и започваме с гостуване на Безие“, заяви Котев за формата на турнира през този сезон.

Main Menu