Марица откри годината със седма победа в НВЛ (снимки)

14 Ян 2022 19:35

Шампионките от Марица (Пловдив) продължиха похода си към защита на своята титла от Национална волейболна лига Демакс и записаха седмата си поредна победа от началото на сезона. В петъчната вечер в пловдивската зала Сила Жълто-сините надделяха над ДКС Варна (Варна) с 3:0 (25:17, 25:11, 25:21) след само 57 минути игра и остават начело във временното класиране с актив от 21 точки и 21:1 гейма. Варненки са трети с пет победи и 13 точки също от седем изиграни мача.

Любопитни роднински сблъсъци маркираха днешния двубой. Сестрите Боряна Ангелова от Марица и Майа Ангелова от ДКС се изправиха една срещу друга от двете страни на мрежата, а разпределителката на пловдивчанки Кристина Гунчева спомогна за това тимът на нейния баща – старши-треньора на варненки Стоян Гунчев, да инкасира втората си загуба в първенството.

Марица бързо наложи надмощие още от началото на първия гейм. След цели шест аса и победното пускане на Александра Миланова за 25:17 домакините поведоха с 1:0 гейма. Резултатът можеше да е още по-убедителен, ако не беше една серия от пет поредни точки, с която ДКС намали изоставането си от 4:11 на 9:11. Подобна серия гостенките не успяха да постигнат във втората част, докато момичетата на Борислав Крачанов продължиха да бомбардират противниковото поле от линията за сервис. След още седем аса, три от които дело на Миланова, Марица удвои резултата при 25:11. В третия гейм шампионките понамалиха натиска и увеличиха непредизвиканите грешки, което позволи на ДКС да постигне най-високия си резултат в двубоя. Добрина Христоскова заби мощно за победното 25:21 и затвори мача при 3:0.

Александра Миланова стана топреализатор на срещата с 13 точки, четири от които директно от сервис. С четири аса се отличи и Дима Ушева. Втора по резултатност в двубоя беше Добрина Христоскова с 12 точки.

По програма следващият мач на Марица от НВЛ е гостуване на Славия (София) на 4 февруари от 18:00 б.в. в зала Панайот Пондалов. Преди това обаче пловдивчанки ще изиграят две срещи от Група D на Шампионската лига – гостуване на турския Фенербахче Опет (Истанбул) на 19 януари от 18:00 б.в. и домакинство срещу френския Безие Волей (Безие) на 1 февруари от 19:00 б.в., както и мачовете си от турнира за Купа България.

Main Menu