Turkish Airlines вече ще лети и до Мексико

29 Ян 2019 11:36

 

Turkish Airlines ще стартира първия си полет до Мексико на 21 август 2019 г. Маршрутната линия ще включва Истанбул и Канкун.

Целият маршрут ще се изпълнява под един полетен номер – TK181, който ще оперира три пъти седмично. Пътниците му ще бъдат първите, които ще летят на борда на новия самолет B787-9 на авиокомпанията, който ще дебютира и с ново предложение за бизнес клас пътуващите.
Маршрутът Мексико Сити – Истанбул ще се изпълнява от новия дом на Turkish Airlines – летище Истанбул, което, след завършване на всички фази, ще бъде най-голямото в света. Новооткритият център, който ще може да посреща до 200 милиона пътници, ще играе важна роля за бъдещето на авиационния сектор на Турция. Интелигентният и иновативен дизайн на летището, който вече бе отличен с редица награди в областта, ще позволи на пътуващите с Turkish Airlines да се насладят изцяло на най-обширната глобална полетна мрежа.
Главният маркетинг директор на Turkish Airlines, г-н Ахмет Олмущур заяви: „Радваме се да обявим началото на полетите на Turkish Airlines до Мексико. Като национален превозвач на Турция, ние непрекъснато се стремим да разширяваме мрежата си, за да представим нашата концепция, фокусирана върху качеството и услугите, пред нови дестинации по целия свят. Мексико е страна, която от известно време бе част от нашите планове и стартът на този нов маршрут е много вълнуващо събитие за нас.“
През 2019 г. Turkish Airlines ще добави към глобалната си мрежа още 6 нови дестинации:

Маракеш
Шарджа
Порт Судан
Бали
Луксор
Рованиеми

През 2018 г. авиокомпанията стартира полети също така до Фрийтаун, Самарканд, Акаба, Краснодар, Морони, Банджул и Лусака.

 

 

 

Main Menu