Хонда няма да напуска Турция

21 Фев 2019 07:28

Японският производител на автомобили "Хонда" няма да напуска Турция. Това разкрива в. "Дейли Сабах".

Преди дни от "Хонда" обявиха, че напускат Великобритания заради неуредиците около Брекзит.

От японския автомобилен гигант разкриха, че преразглеждат глобалната си производствена система и възможности, като се отчита необходимостта от оптимизиране на производствения капацитет и увеличаване на ефективността на производството.

 

От "Хонда" смятат мощностите им в Турция да се съсредоточат върху производството на електрически превозни средства.

Компанията ще прекрати производството на сегашния Civic Sedan в края на 2021 г., както президентът на Honda Такахиро Хачиго обяви на пресконференция по-рано във вторник.

Решението за спиране на производството няма нищо общо с икономиката на Турция.

Фабриката, разположена в северозападната провинция Коджаели, е второто производствено съоръжение на Хонда в Европа. Фабриката на Honda Gebze е създадена на обща площ от 292 297 квадратни метра. Honda в момента произвежда 38 000 единици годишно.

Японската автомобилна компания Honda представи новата мултимедийна система HondaLink, която ще дебютира в деветото поколение на модела Accord.

Honda обяви, че ще затвори своя завод във Великобритания през 2021 г., което поставя под риск 3500 работни места и е още един удар за британската икономика, тъй като е изправен пред излизането си от Европейския съюз на 29 март.

В изявление компанията цитира "безпрецедентни промени в световната автомобилна индустрия" за решението за затваряне на централата до 2021 година.

Япония и ЕС подписаха преди седмици голяма сделка.

Main Menu