Turkish Airlines извърши последния си полет от Летище Ататюрк

06 Апр 2019 15:34

В 02:00 ч. Turkish Airlines оперира последния си пътнически полет от Летище Ататюрк – този до Сингапур. Летище Ататюрк бе дългогодишен трансферен хъб и непосредствен свидетел на постоянния растеж на авиокомпанията както на локално, така и на глобално ниво.

Прощалният полет бе финалът на едно успешно за глобалния превозвач приключение и бе посрещнат с голям интерес от страна на пътниците. Полет ТК54 Истанбул – Сингапур, превозващ 319 пътници и 18-членен кабинен екипаж, ще остане като едно от важните събития в историята на Turkish Airlines.

Коментирайки последния полет от Летище Ататюрк, Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, каза: „Сбогувайки се с мястото, което бе наш дом през последните 86 години, за последен път изпращаме и нашите пътници до Сингапур именно от това специално за нас място. Казват, че с времето някои места придобиват собствен глас. Точно това чувстваме днес на Летище Ататюрк. Изживявайки този емоционален момент, утехата ни е в това, че от сега нататък ще посрещаме нашите пътници на изключително и модерно място, което ще даде възможност и за непрекъснат ръст на бранда ни. “

Над 24 часа изминаха от началото на преместването на Turkish Airlines на Летище Истанбул, което ще продължи и през следващите часове. Процесът ще отнеме общо 45 часа и ще приключи в 23:59 ч. на 6 април.

Летище Истанбул и Летище Ататюрк са затворени за всички пътнически полети след последния планиран такъв от Летище Ататюрк: ТК54 Истанбул – Сингапур.

Летищните операции на превозвача след това ще започнат с полет от Летище Истанбул до Летище Анкара Есенбоа в 14:00 ч. на 6 април. Полетите на авиокомпанията от новото летище след това ще се увеличават поетапно спрямо съставения план.

Main Menu