Анкара и Москва търсят равнище на стокооборот от 100 милиарда долара

08 Апр 2019 21:57

 

Турският президент Реджеп Ердоган обеща да въведе различни облекчения за представители на руския бизнес, които желаят да инвестират средства в турската икономика, предаде ТАСС.

Ердоган заяви това на среща с руския президент Владимир Путин и с представители на руските и турските делови среди.

Анкара и Москва търсят нови възможности за достигане на равнище на стокооборот от 100 милиарда долара. Ние не разглеждаме вашите фирми като чуждестранни или руски, ние ги разглеждаме като свои собствени. На руските предприемачи, които искат да инвестират в Турция, ние ще осигурим всички възможни облекчения, посочи турският президент.

Ердоган също така изрази надежда, че скоро Русия и Турция ще преминат към разплащане в национални валути.

 

Руският президент Владимир Путин заяви при откриването на заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище, че осъществяването на договора за доставка в Турция на зенитно-ракетни системи С-400 е приоритет за Москва и Анкара, предаде ТАСС.

Сериозни задачи за укрепване на нашето сътрудничество стоят пред нашите страни и във военно-техническата сфера. На първо място става дума за реализация на договора за доставка в Турция на зенитно-ракетни системи С-400 "Триумф", посочи Путин.

По думите на руския президент в областта на военно-техническото сътрудничество Русия и Турция имат и други перспективни проекти. Той уточни, че става дума за доставка в Турция на съвременна руска продукция с военно предназначение.

Main Menu