Печат на тази страница

Родни подземни босове поръчали убийството на съпруга на Наталия Гуркова?

14 Апр 2019 09:57

 

Родни подземни босове са поръчали убийството на съпруга на Наталия Гуркова – Джордже Михалевич, твърди в свое сензационно разследване сръбският вестник "Курир“. Самата екзекуция на бизнесмена е част от зловеща българо-сръбска война за контрол над трафика на дрога. При нея наред с Михалевич са убити още петима сръбски мафиоти, разкриват хора от подземния свят в Южна Африка пред сръбското издание.

"Това са пълни глупости, нямам какво повече да ви кажа“, коментира пред "България Днес“ Гуркова. Според "Курир“ техен източник на информация е човек на високо ниво в местния подземен свят. Разкритията на практика опровергават досегашната версия за убийството на Джордже. Той бе застрелян миналата година в края на септември в град Бедфорвю, близо до Йоханесбург.

Веднага след екзекуцията за поръчител бе обвинен чешкият мафиот Радован Крейчир. Според местните медии двамата с Джордже въртят солиден бизнес с диаманти. Ценните камъни се осигуряват от чеха, който чрез свои хора ги краде от местните мини. Джордже със своя верига магазини ги влага и продава легално. Говори се, че той е имал конфликт с Крейчир заради изчезнали милиони печалби. Според "Курир“ наред с бизнеса с диаманти мъжът на Гуркова е забъркан и в схема с дрога.

Именно това го прави една от жертвите на сръбско-българската война за контрол над трафика в ЮАР. Формален повод за стартиралата през 2017-а вендета става кражба на 20 кг кокаин, твърди сръбското издание. Наркотикът е собственост на български мафиот, а крадецът сърбин. Източник на вестника твърди, че човекът, задигнал кокаина е дясната ръка на мафиота Иван Джорджевич – Жуча, сочен за един от подземните босове в ЮАР.

Жуча е показно разстрелян пред дома си в Йоахнесбург. Иван е първият поръчан от българските си опоненти през 2017г. Твърди се , че до кражбата на кокаина нашите работят в тясно сътрудничество със сръбските си колеги. След наглото предателство българите обявяват война.

Main Menu