Серийният убиец от Кипър се оказа с български произход

29 Апр 2019 00:14

Серийният убиец от Кипър - 35-годишният военен Никос Метаксас, е с български произход. Майка му е българка от Стара Загора, а баща му кипърец, съобщи в. "Труд".


Двамата родители се запознават в България като състуденти. Сключват брак от който имат две деца, Никос и една дъщеря по-малка от него. Преди около 20 години се развеждат и Никос остава да живее с баща си, а сестра му Лени с майката.

Разводът протича много бурно и със скандали. Според психолози една от вероятните причини за отключване на това маниакално поведение да убива чужденки може да е свързана с това, ако в пубертетска възраст бащата е натяквал на сина си, че чужденките са проблемни жени. Повечето жертви са азиатки, сред които филипинки, които дошли да работят в Кипър.

Мъжът е бил женен за кипърка и има две деца на 10 и 6 години. Преди няколко години съпругата му го напуска, но нямат официален развод. Проверява се дали времето, през което е започнал да убива, има връзка и с раздялата с жена му.


Според официална информация на кипърската полиция през последните 3-4 години изчезналите чужденки-жени на острова са над 30 като между тях има има и три българки. Установено е, че килърът е посещавал и турската част на острова, където също има изчезнала виетнамка.

 

До момента обвиненият няма адвокат, тъй като всички служебно назначавани дават отвод. Никос Метаксас е от известна кипърска фамилия, която търгува със злато и и притежава верига от златарски магазини на острова.

Сред жертвите на убийството са 39-годишната Мери Роуз Тибурио, чието тяло е било намерено от полицията в шахта на мина на 14 април, и Ариан Паланас Лозано, на 28 г., от Филипините, чието тяло се смята за открито в същия рудник на 20 април, въпреки че това все още не е потвърдено официално. Трето тяло, за което се смята, че принадлежи на жена от Непал, е било открито на стрелбище в Орунта в четвъртък следобед. Според самопризнанията на убиеца вероятно то е на жена на име Асмита Хадка Биста, която е използвала онлайн името Ката Ано и била в контакт с Орестис - самоличността, използвана от него. Именно по този начин се запознали две от жертвите с него.

Main Menu