Печат на тази страница

Българска туристка загина при инцидент в Кушадасъ

11 Юли 2019 20:18

Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ, съобщава Haskovo.info.

Жертвата е 67-годишна жена от Хасково, която е била на семейна почивка.

Злополуката е станала миналия вторник.

За да бъдат върнати в хотела си, който бил на 2 километра от плажа, туристите били натоварени в необезопасено влакче. То било препълнено и имало правостоящи, сред които била и загиналата ни сънародничка.

Близките й разказват, че шофьорът на влакчето взел един от завоите с голяма скорост и жената изхвърчала в движение. При падането тя получила два кръвоизлива в мозъка. На помощ се притекли живеещите в къщите наблизо. По-късно пристигнала и линейка, която откарала хасковлийката в болница, за да й бъде извършена операция. Въпреки усилията на лекарите обаче, жената починала три дни по-късно.

Семейството на жената поискало съдействие от управата на хотела, но такава не им била отказана. Тогава те се обърнали към консулството ни в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата, а по-късно и за отнасянето на тялото обратно в България.

Близките на починалата са решени да съдят управата на хотелския комплекс, където е станал инцидента. Те търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.

Main Menu