Турция е все по-сигурна, че Volkswagen ще избере нея за инвестицията от €1 милиард

05 Сеп 2019 20:31

 

Увереността на Турция, че германският производител Volkswagen ще изгради новия си завод в страната нараства след "изключително позитивна" среща между представители на концерна и турския президент Реджеп Ердоган през тази седмица. Това са посочили три независими източника пред Reuters.

Агенцията съобщи през миналата седмица, че двете страни ще проведат среща относно данъчния режим на Турция за облагане на автомобилите. Според информацията това е част от преговорите за готвената от Volkswagen инвестиция от 1 милиард евро.

"Автомобилният производител, който обмисля за вложението като вариант и България, не е обявил окончателно решение, но източниците твърдят, че Volkswagen гледа позитивно на инвестиция в Турция", посочват от Reuters.

Запознатите твърдят още, че Ердоган се е срещнал с главния изпълнителен директор на дружеството Херберт Дийс, като двамата са обсъдили всички възможни проблеми, пред които концерна може да се изправи при евентуална инвестиция в страната.

"Преди срещата имаше някои дребни въпроси, като уреждането на данъците върху автомобилите, които ще бъдат продавани. По време на срещата почти беше постигнато пълен консенсус. Ако не се появи някакъв проблем в последния момент, вложението ще бъде направено в Турция", посочват източниците.

Междувременно в началото на седмицата чешкият премиер Андрей Бабиш беше на посещение в Анкара. По време на визитата си той посочи, че германският гигант най-вероятно ще избере Турция. /money.bg

Main Menu