Борисов към Вучич: Падна "Берлинската стена" между България и Сърбия

09 Ное 2019 14:22

Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на магистралата Димитровград (Цариброд) - Ниш, на което присъства по покана на сръбския президент Александър Вучич.

Събитието бе излъчвано на живо във Фейсбук профила на премиера Борисов.

 

"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар. За България новият участък от магистралата също е важен. С него страната ни може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа.

"Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза по-рано Вучич, цитиран от сръбската агенция Танюг.

 

Пътят от българската граница до Хърватия ще е около 4 часа, малко повече ще е до Унгария. В края на речта си сръбският президент проговори на български - "Благодаря ви, приятели, без вашата помощ това не можеше да стане".

Шеговито сръбският президент добави: Сега можем да преценим чии кебапчета са по-добри - българските или сръбските.

Премиерът Борисов влезе в тона на сръбския политик и похвали българския език на Вучич на сръбски: "Връло лепо".

Междувременно на стената на Борисов във Фейсбук публикуваха информация, че догодина по това време и участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов. Според премиера по тези платна движението ще е със 120-130 км/ч.

 

Main Menu