Обвиниха България, че провежда хибридни атаки в Сърбия

22 Ное 2019 08:07

Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово Милован Дрецун заяви пред сръбската държавна телевизия, че България провежда хибридни атаки в Сърбия.

Преди няколко месеца, депутатът изказа мнението, че екип от разузнавачи, сред които и българи, се опитват да блокират постигането на споразумение между Белград и Прищина и работят срещу интересите на Сърбия.

В отговор, от пресцентъра на Министерството на външните работи заявиха, че това е поредното изявление на Дрецун, което не е в духа на двустранните отношения.

От ведомството определиха твърденията на Дрецун като нелепи и не отговарящи на истината обвинения към България.

Това е поредното изявление на депутата от Народната Скупщина на Сърбия Милован Дрецун, което не съответства на духа на двустранните отношения. За пореден път през последните няколко месеца народният представител отправи нелепи и неотговарящи на истината обвинения към България, според които обединени служби на съседни на Сърбия държави координират "действия" срещу неговата държава.

Министерството на външните работи на Република България най-категорично се разграничава от изнесените "факти" от сръбския депутат Милован Дрецун. Надяваме се, че те изразяват неговото лично мнение. В същото време заявяваме, че България цени високо отличните си отношения с Република Сърбия, които ще развива и занапред, се казва в официалното съобщение на външното ни ведомство.

 

Main Menu