Тревога в Турция: Съмнения за 12 заразени с коронавирус в Истанбул

28 Ян 2020 15:28

Здравните власти в Истанбул раздават безплатно маски на работещите в медицинските заведения на мегаполиса Истанбул. 12 души са хоспитализирани със съмнения за заразяване с коронавирус в района на Аксарай, съобщиха от областната Дирекция по здравеопазване.

10 от тях са китайски туристи, които са поставени под карантина в държавната болница в Аксарай с оплаквания от силна кашлица и стомашни болки - симптоми, които съвпадат с тези на новия коронавирус. Другите двама пациенти са турски граждани, за които също има съмнения, че са носители на коронавируса, предаде "Дейли Сабах".

Китайските туристи пристигнали в Истанбул с туристическа група. Преди това посетили областта Кападокия. Настанени били в хотел в района на Султанахмет. След като 10 души от туристите се оплакали от силна кашлица и стомашни болки, линейка на медицинския център ги откарала в държавната болница в Аксарай, където били поставени под карантина.

 

Китайските туристи, шофьорът и техният екскурзовод са хоспитализирани в карантинното отделение на болницата, за да не се допусне разпространение на вируса, ако резултатите покажат наличие на такъв. Здравният персонал е задължен да слага маски. Според здравните власти хоспитализираните засега били поставени под карантина само заради съмнения и с превантивна цел. След като станат известни резултатите от направените изследвания на кръвта на пациентите, ще бъде решено какви мерки ще се предприемат. Ако кръвните проби са чисти, ще бъдат изписани от болницата., пише Факти.бг.

Main Menu