Българин със съмнения за Covid-19 с 2 опита за бягство от румънска болница

19 Мар 2020 15:20

Българин, за когото има подозрения, че е заразен с коронавирус, е разследван в Румъния за възпрепятстване на борбата с болестите, след като два пъти се опитал да избяга от болница в източния град Галац, съобщава сайтът Зиаре.

Мъжът бил откаран в болницата в сряда през деня, но прерязал предпазната мрежа на прозореца и успял да избяга. След като ръководството на болницата подало сигнал до органите на реда, той бил заловен в микробус с други пътници и върнат обратно в здравното заведение.

През нощта българинът направил нов опит да избяга от болницата, но бил заловен от екип жандармеристи, охраняващи лечебното заведение, докато се опитвал да прескочи оградата.

Според данни на полицията след първия опит за бягство мъжът бил заловен на излизане от Галац в микробус, движещ се в посока Букурещ, в който имало още седем души. Той бил транспортиран с изолирана носилка до болницата за инфекциозни болести в Галац, а останалите пътници от микробуса са настанени в карантинен център.

По последни данни броят на заразените с новия коронавирус в Румъния е 260 души.

Министерството на отбраната на Румъния ще инсталира военнополева болница в двора на Института по гериатрична медицина "Ана Аслан" в Отопени, близо до Букурещ, съобщава в. "Ромъния либера".

В болницата ще работят над 80 медици и санитарен персонал, които ще могат да лекуват до 100 пациенти.

Main Menu