Печат на тази страница

Ето как можете да пътувате за Гърция

23 Мар 2020 19:09

МВнР разпространи информация за ограниченията при пътувания на български граждани в Гърция. Във връзка с влязлата в сила мярка от 06.00 часа днес в Гърция за ограничаване на движението на ГКПП в страната, са дадени указания да се пропускат в Гърция две категории български граждани.
Едната категория са работещите в Гърция и те трябва да удостоверят, че работят там, чрез представяне на попълнен формуляр от работодател (удостоверение за движение на работещ, наличен на адрес: https://forma.gov.gr/.

Другата категория са българските граждани, които имат реална основателна причина за пътуване, като всеки един случай ще бъде разглеждан поотделно на място. Затова е препоръчително всеки български гражданин, който смята, че има основателна причина да влезе в Гърция през сухопътна граница, предварително да се обади по телефон на съответния ГКПП на сухопътната граница, за да запознае компетентните органи с конкретния случай, както и да получи информация дали ще бъде допуснат на гръцка територия и какви документи и формуляри е необходимо да представи и носи в себе си.

В сила е ограничението за пътуване на максимум двама души в един автомобил - шофьор и един пътник. За български граждани, излизащи от територията на Гърция, няма никакви ограничения.

Main Menu