Турция праща помощи на балкански страни

08 Апр 2020 11:30

Турция се притичва на помощ на балканските страни с медицински материали, предназначени за борбата с коронавируса, съобщава СиЕнЕн-Тюрк.

По нареждане на президента Реджеп Тайип Ердоган здравното министерство е подготвило маски, защитни гащеризони и комплекти с тестове за установяване на коронавирус за Северна Македония, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово.

Пакетираните материали бяха натоварени на военен товарен самолет, който отпътува от Анкара за сръбската столица. След Белград самолетът ще направи спирки в Сараево, Подгорица, Скопие и Прищина, за да остави пратките от Турция. В съобщение в Туитър турското министерство на националната отбрана информира за изпращането на помощта от медицински консумативи.

Върху пратките са поставени изображения на съответните национални флагове на страните и на турското знаме и има надпис, който гласи: "С обич от Турция". Върху пакетите е написан цитат от персийския поет и суфистки мистик Мевляна Джеляледдин Руми "След безнадеждността има хубави надежди. След мрака има хубави слънца".

Main Menu