Турските курорти няма да поскъпват

01 Май 2020 07:16

Турските курорти няма да поскъпват - въпреки коронавируса. Цените остават такива, каквито предварително са договорени с туроператорите, уверява федерацията на хотелиерите.

Турция възнамерява да открие туристическия сезон в края на май, когато е краят на свещения месец Рамазан. Туристическото министерство ще предприеме агресивна рекламна кампания две седмици по-рано, предаде Би Ти Ви.

„Независимо дали ще има наплив на туристи или сезонът ще остане слаб заради пандемията, ние няма да променяме вече договорените цени”, уверява председателят на федерацията на хотелиерите Сурури Чорабатър. В опит да запази клиентите си, туристическият бранш няма да орязва услугите. Хотелиерите дори уверяват, че шведските маси в All-inclusive хотелите ще останат, въпреки очакваните загуби.

Браншът предвижда далеч по-големи разходи заради мерките за безопасност на туристите, като оборудване с устройства за дезифектанти и повишени санитарни изисквания. Прогнозите на туристическото министерство в Турция са, че в началото на лятото сезонът ще бъде слаб. Към средата на август обаче туристическата индустрия ще се върне към нормалния си ритъм.

Main Menu